Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Sarıçam’da Ücretsiz Girişimcilik kursu açılacak

Sarıçam’da Ücretsiz Girişimcilik kursu açılacak

Uludağ” İstihdama katkı için her zaman varız”

Sariçam’da Ücretsiz Girisimcilik kursu açilacak

Uludag” Istihdama katki için her zaman variz”

Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag, Sariçam Belediyesi olarak Adana Alparslan Türkes Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, KOSGEB, ISKUR ve Sariçam Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ile ortaklasa, ücretsiz olarak düzenleyecekleri Girisimcilik Kursu’na basvurularin basladigini ve ilgi duyan bütün Sariçamlilari kursa katilmaya beklediklerini söyledi.

Bilal Uludag, kayitlarin 15 Ekim 2019 itibari ile basladigini12 grup halinde 4’er gün sürecek kurslarin ilkinin 23 Ekim 2019’da baslayacagini vurgulayarak, kursa katilanlarin Sariçam’da ikamet etmeleri zorunlulugu oldugunu belirtti. Uludag,”Istihdama katki saglamak amaciyla KOSGEB ile yürütülen görüsmeler sonucunda geçtigimiz yillarda oldugu gibi gelen talepler dogrultusunda egitimlerimiz verilecek ve Aralik sonunda bitirilmis olacak.”dedi.

Uludag, proje kapsaminda kendi isini kurmak isteyen girisimcilere degisik imkân ve desteklerin saglanabilecegini de anlatarak, ”Kursa katilim için Sariçam’da ikamet etme zorunlulugunun yani sira Belediyemizde bulunan Turkuaz Masaya basvurular nüfus cüzdan fotokopisi ve vukuatli nüfus kayit örnegi ile yapilacak. Belediye olarak geçtigimiz yillarda da  bu kursu gerçeklestirmis ve birçok girisimciye sertifikalarini törenle vermistik. Egitimi tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan adaylar daha sonra is planlarini olusturacaklar. Is planlari KOSGEB tarafindan kabul gördügü takdirde ise girisimci desteklerinden faydalanabilecekler. Bu kurslarin açilmasinda emegi geçenlere tesekkür ediyor ve kursa katilacak olanlara basarilar diliyorum.”diye konustu



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli